Adana, zengin ve tarihi kültürel yapısı ile Akdeniz bölgesinin en güzel , hem nüfus yoğunluğu hemde yüzölçümü ile Türkiye’ nin en büyük şehirlerinden biridir.
Adana diyince akıllara ilk gelen şey elbetteki yörenin zengin et çeşitleriyle oluşmuş mutfağı ve bu harika ve özel mutfağın oluşturduğu dost sofralarıda bir o kadar zihinlerde yer bırakan bir tattır.
Akdeniz bölgesinin en güzel şehiri olan Adana´da arkadaşlık
Geleneksel Türk Ve Ermeni Mutfağının birçok özelliğini barındıran Adana’nın mutfak kültüründe bol yağlı, acılı ve ekşili lezzetler ve çeşitli tatlılar büyük yer tutar. En ünlü yemeği bizlerin asla yemekten bıkmayacağı dünyacada tanınan ve bilinen Adana Kebabıdır.
Kebabın eşlik ettiği akşam arkadaşlarla keyifle yenilen bir akşam emeği eşliğinde tüketilen bir bardak şalgamın tadını başka ne verebilir ki!
Bir çok ilimizde kurulan üniversitelerle birlikte Adana’da bir öğrenci şehri sayılabilir bu nedenlede mutfağının tadina yakışır bir muhabbetle gelişen bu olağanüstü zengin sosyalliğin en büyük kaynağı elbetteki Adana’ nın içerisinde bulunan ve gelişerek büyüyen genç nüfusudur. Adana’ nın bu nedenle farklı şehirlerden de gelerek artan genç nüfusu bu şehrin biraz daha hareketlenmesi ve pozitif yönde gelişmesinede büyük etken olmuştur.
Tabi bu etkinin en önemli nedenlerinden biride kuşkusuz ki Türkiye’ nin en ünlü üniversitelerinden birine sahip olması. Öyleki bu kentte farklı şehirlerden okumak için gelen gençleri ve o gençlerin birbirleri ile arkadaşlık yaparak yalnızlıklarını ve aile hasretini biraz olsun dindirmeye çalışmasıda buradaki arkadaşlıkların pekişmesi ve ileriye dönük olmasına da yansıyor.
Adana’da gençlerin büyük bölümü genellikle okullar, iş yeri veya mahalle arkadaşlıkları dediğimiz sosyal çevrelerde tanışıp arkadaşlık ilişkileri kuruyorlar ve yukarıda da belirttiğimiz üzere bu arkadaşlıklar ileriye dönük olarak pekişip kökleniyorlar.
Adana’nın Mutfağı ve Genç arkadaşlıklar ve Nüfusu
Özellikle bu şehre, üniversite ve çevre illerde bulunan okullarda okuyan öğrenci nüfusununda dahil olmasıyla beraber yine bu şehirde açılan alışveriş merkezleri arkadaşların birbirleriyle buluşma ve uğrak noktaları olmuştur. Gençler bu merkezlerin dışında okullarından veya işlerinden arta kalan zamanlarda Gazipaşa adı verilen merkezdeki cafelere akın ediyor ve arkadaşlarıyla vakit geçirme imkanına sahip oluyorlar.
İnsanların genellikle birbirlerini okul, mahalle ve iş yeri gibi farklı çevreden tanıdığını var sayarsak, cafelerde doğan ve büyüyen arkadaşlıklarıda mutlaka saymamız gerekir. Bu nedenle de diğer metropol kentlerini aratmayacak bir yoğunlukta olan Adana’ nın sosyal iletişim yönüde oldukça hatırı sayılır ve gelişmiş bir düzeydedir.
Source