\"*\"
Example 1: An electrician\"s apprentice earns $7.58 per hour. If that earned $316.99 last week, then about how countless hours did the work?

Analysis: The phrase about just how many indicates the we have to estimate. To deal with this problem, we will estimate the quotient of these decimals. There are plenty of strategies the we can use. We will use compatible numbers for this problem. The number 7.58 is close come 8 and also the number 316.99 is close come 320.

You are watching: Estimate each quotient using compatible numbers

Estimate:

 

\"*\"
\"*\"

Answer: The electrician\"s apprentice worked around 40 hours.

In the example above, we adjusted the divisor 7.58 to 8 and also the dividend 316.99 to 320. The number 8 and 320 room compatible since they make it basic to do psychological arithmetic. Let\"s look in ~ some much more examples of estimating decimal quotients.

Example 2: Estimate the quotient: 4,189 ÷ 6.3

Analysis: Since 42 ÷ 6 = 7, we will certainly round 4,189 to 4,200 and 6.3 to 6 .

Estimate: 

\"*\"

Answer: The estimated quotient of 4,189 and 6.3 is 700.

In example 2, each factor was adjusted to a compatible number. The numbers 4,200 and also 6 are compatible because they make it straightforward to do psychological arithmetic. When estimating decimal quotients, that is easiest to use compatible numbers. This is the strategy we will usage throughout this lesson.

Example 3: Estimate the quotient: 3,041.9 ÷ 23

Analysis: Since 30 ÷ 2 = 15, we will round 3,041.9 to 3,000 and also 23 come 20.

Estimate:

 

\"*\"

Answer: The estimated quotient that 3,041.9 and also 23 is 150.

Example 4: Estimate the quotient: 1,981.5 ÷ 401

Analysis: We will round 1,981.5 to 2,000 and also 401 come 400.

Estimate:

 

\"*\"

Answer: The approximated quotient of 1,981.5 and also 401 is 5.

Now the we have actually learned exactly how to estimate decimal quotients, we have the right to look at part word problems.

\"*\"
Example 5: If you bought 3 items for $219.75, then about how lot does each item cost?

Analysis: To solve this trouble we need to estimate the quotient of $219.75 and 3.

Estimate:

 

\"*\"

Answer: Each article costs about $70.

\"*\"
Example 6: The Lachance family drove top top a 1,587.2 kilometres trip in 7.5 days. Calculation the average variety of km propelled per day.

Analysis: To fix this problem, we have to estimate the quotient of 1,587.2 and 7.5.

Estimate:

\"*\"

Answer: The average variety of km thrust per job is around 200.

\"*\"
Example 7: Nine jars that candy price $18.99. Derek approximated that he would have to pay $2.00 because that one jar. If the actual expense is $2.11 for one jar, go he overestimate or underestimate? define your answer.

Answer: Derek underestimated due to the fact that his approximated quotient that $2.00 was reduced than the actual expense of $2.11.

\"*\"
Example 8: Twenty-four blank DVDs cost $70.80. Robin estimated that she would have to pay $3.00 because that one DVD. If the actual price is $2.95 because that one DVD, walk she evaluate or underestimate? describe your answer.

Answer: Robin overestimated because her approximated quotient of $3.00 was greater than the actual expense of $2.95.

Example 9: Taylor split 8,326 by 9.2 and also got a quotient the 905. Use estimation to determine whether his price is reasonable or unreasonable. Define your answer.

Answer: Taylor\"s price of 905 is reasonable due to the fact that 8,100 ÷ 9 = 900.

Example 10: Nina split 3,710.5 through 5.9 and got a quotient that 62.89. Usage estimation to identify whether she answer is reasonable or unreasonable. Define your answer.

Answer: Nina’s price of 62.89 is unreasonable since 3,600 ÷ 6 = 600.

Summary: In this lesson, we learned how to estimate decimal quotients using compatible numbers. We additionally determined if an approximated quotient was an overestimate or one underestimate by compare it with the actual answer. Lastly, we offered estimation to recognize if an answer was reasonable or unreasonable.

Exercises

Directions: read each inquiry below. You might use paper and pencil to assist you estimate. Pick your answer by clicking its button. Feedback to your answer is provided in the outcomes BOX. If you do a mistake, choose a various button.

1.Charlotte to be asked to estimate the quotient that 2,163 and also 7.1. I beg your pardon of the adhering to compatible number did she usage to obtain a reasonable estimate? 
 
\"*\"
\"*\"
\"*\"
None that the above.

RESULTS BOX: 

2.Phil to be asked to estimate the quotient that $251.75 and 83. I m sorry of the following compatible number did he use to obtain a reasonable estimate? 
 
\"*\"
\"*\"
\"*\"
None of the above.

RESULTS BOX: 

3.You space shopping in a video clip store and also have $49.50 come spend. DVDs price $3.25 each. Calculation the maximum variety of DVDs you could buy. 
 3251.616None of the above.

RESULTS BOX: 

4.Sarah divided 5,211.92 by 57.4 to find the quotient. Use estimation to determine which that the adhering to answers is reasonable. 
 90.80908.09,080.None that the above.

RESULTS BOX: 

5.There room 5 human being in an elevator. With each other they weigh 925.98 lbs. Usage estimation to recognize which that the adhering to average weights is reasonable.

See more: 2001 Mercury Villager Timing Belt Replacement Prices & Cost, Mercury Villager Timing Belt Replacement Costs

 
 1,851.96 lbs.185.196 lbs.1.85196 lbs.None the the above.

RESULTS BOX: