Bolu Evlilik Sitesi

M.Ö. 1200’lü yıllarda bütün Hitit toprakları gibi Bolu da Friglerin elindeydi. M.Ö. 6. asırda Persler bölgeye hakim oldular. M.Ö. 336’da Büyük İskender Persleri yenerek Anadolu’nun bir çok yeri gibi Bolu’yu da ele geçirdi.

Bolu Evlilik İçin İdeal: Bolu, tanışıp sosyalleşebileceğiniz bir şehir!

Büyük İskender’in ölümü üzerine Makedonya yıkılınca Bolu bölgesinde Bitinya Krallığı kuruldu. O dönemlerden kalan arkeolojik eserler ve tarihi kaynaklara göre Trak göçleri sonunda Sakarya ve Filyos Nehrinin yayı içine yerleşen halkın “Bithyn” ismi ile anıldığını gösteriyor.

Bu nedenden dolayı Bolu’nun da içinde bulunduğu Kuzeybatı Anadolu’ya “Bithynia” denilmiştir. Bolu yöresine Osmanlı akını ilk kez Osman Gazi tarafından başlatılmıştır.

Bolu Evlilik Sitesi: Geleneksel adetlerin terk edildiği bir şehirde evlilik yapmak isteyenlere!

Bolu, doğal güzellikleri ve başta Abant gölü olmak üzere gezilecek çok sayıda yayla, göl ve tarihi mekanlardan dolayı yerel halk için tanışacak ve sosyalleşecek bol imkanlar sunmaktadır.

Fakat aynı anda Kartalkaya’daki kayak merkezi veya Abant, Aladağ-Beşpınarlar ve Yedigöller’deki doğa sporları imkanlarından dolayı yoğun metropol hayatından kaçan misafirler için de yeni arkadaşlıklar kurma ve karşı cinsten kişilerle tanışma fırsatı sunmaktadır.

Evlilik, beraberliğin ve hayatı paylaşmanın en temel ve kutsal şeklidir. Ancak yörede evlenme geleneklerinde eski adetlerin ve törelerin büyük ölçüde terk edildiği görülmektedir.

Fakat buna rağmen Bolu bölgesinde nadiren kaçarak evlenme, içgüveysi, başlık parası yerine süt hakkı, kına gecesi kız ağlatma, resmi nikah ve imam nikahı, sağdıç ve yenge, çeyiz serme, urba görme, nişan ve düğün günümüzde hala devam eden evlenme gelenekleridir.

Source

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir