Osmaniye Akdeniz Bölgesi’nin ve Çukurova’nın doğusunda yer almaktadır. Doğusunda Gaziantep, güneyinde Hatay, batısında Adana ve kuzeyinde ise Kahramanmaraş illeri ile çevrilidir. Osmaniye’nin ilçeleri Bahçe, Hasanbeyli, Kadirli, Sumbas, Toprakkale ve Düziçi’dir.
Osmaniye Arkadaşlık – Medeniyetler beşiği Çorum’da arkadaşlık anlayışı
Osmaniye’de Akdeniz iklimi hâkim olduğundan Akdeniz bitkilerinin tamamına yakınını görmek mümkündür. 1933’te ilçe ilan edilmeden önce Cumhuriyet’te vilayet olmuş bir il olarak tekrar 1996 yılında eski hakkı iade edilmiş ve Osmaniye il statüsüne kavuşmuştur. Osmaniye’ye gitmek isteyenler, aileleriyle veya arkadaş gruplarıyla karayolu, havayolu, demiryolu ya da denizyolu üzerinden gidebilirler. Havayolu ile ulaşım Adana ve Gaziantep illeri üzerinden yapılırken, TCDD istasyonu şehir merkezindedir.
Güneşin batışı buradan bir başka güzel- Osmaniye Site
Osmaniye’de güneşin batışını izleme şansını yakalarsanız, bunu mutlaka değerlendirmeniz tavsiye edilir. Arkadaşlık, kimileri için birlikte geçirilen anlam dolu zamanlar, kimileri için eğlenceli vakit ya da her türlü derdi, mutluluğu paylaşmaktır. Arkadaş olduğunuz insanlara güzel yerler göstermek, güzel deneyimler yaşatmak isteği de onlara olan sevgiden kaynaklanır. İşte Osmaniye’de böylesi güzel bir deneyimi yaşatmak mümkündür. Doğa güzelliği, yaylaları, ovaları ile gözleri tatmin edecek bir seyir sunmaktadır. Bunların yanı sıra yemek kültürü de zengindir. Yöre mutfağının en önemli malzemesini bulgur oluşturur. Bu bakımdan yöresel yemeklerinin çoğu bulgurdan yapılır. İçli köfte, mercimek köfte, çiğ köfte, kısır, bulgur pilavı gibi çeşitler yörenin damak tadını oluşturmaktadır
Source