Muş çok gelişmemiş bir ilimiz olarak karşımıza çıksa da Türkiye çapında lalesiyle markalaşmaya gitmektedir. Muş lalesi şehrin kültürel bir değeridir. Nisan ve Mayıs başlarında çiçek açan lalelerin sadece 15 günlük kısa bir ömrü vardır. Nisan ve Mayıs geldiğinde şehir lalelerle ayrı bir güzelliğe bürünür ve festivallerde insanlar bir araya gelip neşelenirler. Lalelerin yanında Muş üzümü de meşhur bir ürünüdür.
Muş Arkadaşlık – Muş lalesi şehrin tanıtımında öncülük ediyor
Bu alanda ticaretin büyümesi için farklı girişimlerde bulunulmaktadır. Muş kenti doğal güzellikleri olan ve kış aylarında bembeyaz kar örtüsüne bürünen bir yerdir. Kışın sonunda ilkbaharla birlikte toprağın ve üstünde yeşeren bitkilerin canlanması şehre bir güzellik katar. İlkbaharda çiçekler böcekler canlanırken insanlar da daha mutlu ve enerjik olurlar. Arkadaşlıklar ve dostluklar baharın coşkusuyla yoğun yaşanır ve birlikte geçirilen ve paylaşılan zaman sonrası arkadaşlıklar farklı bir anlam kazanır.
Muş Arkadaşlık – Muş Alparslan Üniversitesi ve arkadaşlık
Muş şehri Alparslan Üniversitesi ile faaliyet göstermekle gençlerin hem eğitimine olumlu yön vermiştir hem de şehirdeki arkadaşlıkların sosyal faaliyetlerine destek olmuştur. Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve yaklaşık 500 öğrencisi ile şehrin canlılığına katkıda bulunmuştur.
Arkadaş grupları farklı etkinlikler ve projelerle festivallere destek olurken kendi aralarında seviyeli arkadaşlıklar kurmayı da başarıyorlar. İyi bir arkadaş olmak ve bu arkadaşlık ilişkisini aradan yıllar geçse de sürdürebilmek dürüstlük, güven, saygı ve sevgiyle mümkündür. Hem mesleki hayata hazırlanmak hem de üniversitede bir arada okurken sosyal yaşama dair kişisel gelişimlere açık olmak hayata iyi bir hazırlık anlamına gelmektedir.
Source